ВЫСОКОВЯЗКАЯ НЕФТЬ И ПРИРОДНЫЙ БИТУМ – ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЙ РЕСУРС НЕФТЕГАЗОВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ - Шоймуратов Т.Х.; Юсупов Ш.К. (Каршинский инженерно-экономический институт, 2020)
Мақолада Ўзбекистон Республикасида мавжуд бўлган оғир ва ўта қовушқоқ нефть ҳамда табиий битумли уюмлар тавсифи келтирилган. Бутундунё тажрибаси ва бевосита инновациион ғояларни қўллаш орқали қийин ажралувчан заҳирали конларда геология-қидирув ишлари олиб бориш ва уларни ўзлаштириш республикамиз иқтисодининг мунтазам ўсиши учун зарур бўлган ресурслар базасини ва қазиб чиқариш ҳажмини ошириш имконини беради
Keywords: қатлам; майдон; оғир нефть; табиий битум; Зирабулоқ-Зиятдин тоғлари; массив; Фарғона ботиқлиги; кон; сланец; қазиб чиқариш; layer; area; heavy oil; natural bitumen; Zirabulak-Ziaetdin Mountains; massive; Fergana sunk; mine; shale; mining; 532.11: 553.26