Геолого-генетична модель нижньокрейдових континентальних відкладів центральної частини українського щита - Крошко Ю.В. (Общественная Организация «Фундация Экономических Инициатив», 2015)
АННОТАЦІЯ Висвітлено результати побудови геолого-генетичної моделі нижньокрейдових континентальних відкладів цен-тральної частини Українського щита. Простежено еволюцію формування річкових палеодолин та розсипів золота, які з ними пов´язані. Встановлено чинники, які обумовили формування і просторову локалізацію золотоносних розсипів.SAMMARY The results of the construction of geological-genetic models of the Lower Cretaceous continental deposits of the central part of the Ukrainian shield. The evolution of the formation of river paleovalleys and gold placers, which are associated with them. The factors that led to the formation and spatial localization of gold placers.
Keywords: Cretaceous; Mesozoic::Cretaceous; Мезозой::Меловая