ГЕОЛОГИЧЕСКАЯ ИНТЕРПРЕТАЦИЯ ИЗМЕНЕНИЯ ПЛАСТОВЫХ ДАВЛЕНИЙ ФЛЮИДОВ И ИХ ЗАВИСИМОСТЬ ОТ ГЛУБИНЫ - Шоймуратов Т.Х.; Суннатов З.У.; Жураев Ф.О.; Юсупов Ш.К. (Каршинский инженерно-экономический институт, 2020)
Мақолада маълум бир геолого-тектоник шароитда флюидларнинг (нефть, газ ва сув) айрим ажратилган ҳолатини англаш, нефтли ва газли қатламлар қалинлигини аниқлаш ва флюидлар гидрогеологик тизимини таққослашда “чуқурлик-босим” ўзаро боғлиқлик талқинининг маълумотдорлиги келтирилган. Юқорида келтирилган ҳолат Шимолий Шўртан кони мисолида кўрилган.
Keywords: чуқурлик босим; гидрогеологик талқинлар; градиентбосим; кон; қудуқ; қатлам сувлари; depth - pressure; hydrogeological interpretation; pressure gradient; fields; well; formation water; 532.11: 553.26